duminică, 8 ianuarie 2012

Regula moale

  Sau aia romaneasca. Care e asa de fleasca incat se indoaie la cea mai mica bataie a vantului, a banului, si de fapt a oricui vrea. Regula spagii. Regula "tratatiei" si "atentiilor", regula "sa ma simt si io' cu ceva", regula "usa aia cu ce o deschid?"

  Sa fiu mai clara. Aseara, la Antena 1 la jurnalul de stiri am auzit cu mare incantare la ora 19 si 7 minute cum ca, citez: "Pentru Mircea Lucescu programul de vizite nu a avut limite"...mda...nu mai spune!?! Cu mare mandrie zicea "jurnalistul" aceste cuvinte. Adica asa, plin de patos si de admiratie fata de Lucescu. Eu una nu am nimic cu Lucescu saracu. Mi-e irelevant. Insa cand ajungem sa zicem la televizor cu mandrie ca o sectie de terapie intensiva indoaie regula pentru un Xulescu de mare rang...ce asteptari putem sa mai avem de la orice?

  Da, stim cu totii ca daca ai parale si le plasezi unde trebuie...regula se inmoaie brusc. Ce daca ATI-ul este o sectie cu oameni jumate morti, vai de capul lor...cu rani si operatii majore? Care cica trebuie feriti de infectii. Lasa, pentru domnul Lucescu pana si microbii o sa isi dea jos palaria si o sa strige "hai cu fotbalu'" Stim cu totii ca asa e in spitalele romanesti. Dar astia care se dau ei "jurnalisti" n-or fi aflat ca nu e frumos sa zici la teveu cum incalca unii regulile pentru o vedeta? Sau atata ii duce capul?

  Io astept cu mare interes poate ne zic azi cu mare veselie exact cat a prestat nevasta la asistente, infirmiere, portari, si bineinteles la medicii care il asista pe domnul Lucescu. Sa ne faca si un grafic d-ala placinta domnule, ca sa mai aflam si noi piata spitalelor de pe la capitala!

2 comentarii :

  1. Crima tangentiala . Sistemul nu te injunghie , iti da o palma , ca si destinul. Ex. un om ca M.Lucescu care a fost mangaiat pe carlionti de Fortuna si inainte de lovitura de palat din 89 , si dupa (5 mil$ /an salariu...) face din aroganta banilor,a pozitiei sociale,a vechimii la volan , etc. O... "aroganta" la volan in trafic bucurestean , deci omul nu numai ca "indoaie regula" dar ii face chiar funda . Rezultatul isi face mutatia din Rusia la ATI , care are un “penthous” pt. capetele incoronate aflate in paza si apararea sistemului sanitar roman , care il parcheaza de data asta regulamentar. Ca microbi ... ca infectii intraspitalicesti ... ce mai importa cand se face o temeinica sterilizare cu parai , gandacii au fost pudrati la subtioara cu penicilina , totul e ok. Ar mai fi fost de spus multe , dar m-a pocnit o veste noua : batranul tigan da cu mucii in fasole si se ineaca la mal declarand ca vatmanul putea sa evite accidentul daca frana . Parca vad pe vatmanul Paun tarit pe la trebunal , lasat fara paine prin simpla ridicare a garnetului . In acest caz regulii i se face un nod temeinic udat cu apa si tras de capete de 2 persoane , inpuscati vatmanul ! , taiti nodul gordian al regulii si aruncati-o la gunoi . Regula e pentru cei ce nu au bani de internat prin spitale , carora le-au fost desfiintate spitale si mor demn pe presul de la usa sistemului. Alex S

    RăspundețiȘtergere